Denne bloggen er gammel

Alle innlegg er flyttet til min nye reiseblogg på wordpress.com.

torsdag 4. oktober 2018

Reisen til Sirmione

Flyreisen


Tid: Torsdag, 4. Oktober 2018, kl. 9:30
Sted: Gardermoen

Utsikt over Alpene fra et flyvindu.

Årets høstferie(ut)flukt går til Italia, nærmere bestemt Gardasjøen. Vi har bestilt hotell i Sirmione og planlegger å ta noen dagsturer derfra til andre steder rundt sjøen. Oppholdet er fra torsdag til søndag. Litt kortere opphold enn vi pleier å ha på slike turer, men det er hva flytidene tillater.

Flyet til Verona går kl 10:10, så vi kom oss hjemmefra kl 7, og reisen med buss og tog til Gardermoen gikk uten de store begivenhetene. Det samme gjelder innsjekking av bagasje og sikkerhetskontroll. Alt går så mye enklere når man reiser uten barn.

Tid: kl 12:25
Sted: over Alpene
Flyet til Verona var nesten helt fullt. Fra vi brøt gjennom skylaget over Gardermoen så vi ikke bakken igjen før vi nærmet oss Alpene. Den utsikten tar til gjengjeld igjen for alt vi ikke fikk sett. Litt overpriset mat og drikke gikk ned underveis, for min del en dampkokt toast med ost og skinke. Noterte meg også at Norwegian har blitt veldig ivrige på å vise egenreklame på tv-skjermene over kabinen, kun avbrutt av en og annen middels animasjonsfilm. Glad jeg har en telefon stappfull med podcaster til å underholde meg med i stedet.
En lang, smal halvøy som stikker ut i sjøen sett fra flyvindu.

Fra flyplass til Sirmione

Tid: 16:50
Sted: Hotel Eden, Sirmione

Flyet landet på Verona lufthavn omtrent etter ruten, etter å ha vist oss Gardasjøen i sin fulle lengde, inkludert halvøya med Sirmione, hvor vi nå bor. Bagasjen kom på båndet uten alt for mye venting, og etter å ha gått gjennom tollen fant vi en sjåfør som sto og ventet på oss.
Hotellet vårt tilbyr i følge sine nettsider flyplasstransport, men det betyr ikke mer enn at de videresender oss til et taxifirma. De syntes jeg var i overkant dyre, men et raskt nettsøk tok meg til Verona Airport Transfer, som tilbyr skyss tur-retur Sirmione for 119 euro. Forstsatt mye penger, men det er kronglete å komme seg hit med kollektiv transport og jeg hadde ikke lyst til å leie bil. Transporten til Sirmione gikk fortsatt uten problemer, og etter en drøy halvtime snek den store bilen seg over den smale brua over kanalen som skiller gamlebyen i Sirmione fra fastlandet. Denne byen er overhodet ikke laget for biler, og man føler seg egentlig ganske dum når man sitter i en stor bil i disse trange gatene som er fulle av folk. Men han fikk oss frem uten å bulke bilen, og vi fikk sjekket inn på hotellet.
Middelalderborg bak en kanal.
Denne borgen ønsker velkommen til Sirmione.
 
Blogglisten