onsdag 10. oktober 2018

Sirmione

Middelalderborg med vann i forgrunnen.
Denne borgen vokter inngangen til byen.

Vi valgte Sirmione som vår base da vi skulle besøke Gardasjøen. Hovedgrunnen til dette er at byen kun ligger en drøy halvtime fra flyplassen og den har gode fergeforbindelser med andre byer. I tillegg er det en fin, gammel by i seg selv, selvom den er overkjørt av turister. Dette er det største problemet med byen, kombinert med at den er i minste laget. Byens størrelse begrenser seg selv med kanalen som skiller den fra fastlandet, men heller ikke på den andre siden fant vi de fasilitetene vi savnet, som først og fremst var en dagligvarebutikk hvor vi kunne handle vann og nistemat som ikke var overpriset.

Selve gamlebyen var forbeholdt hoteller, serveringssteder og butikker som enten solgte souverirer, klær eller delikatesser. Utvalget var godt nok for den perioden vi bodde her, men variasjonen kunne altså vært større.

Lite torg i skumringen med mange spisesteder.
Sirmione har mange små torg som grenser til vannet. Dette er ved kaien.

Det første som møter deg når du kommer til byen er borgen som vokter den fra fastlandet. Den skal ha blitt byggen av greven av Verona på 1200-tallet for å huse flåten. Det forstår man når set at det er en innmurt havn inne i borgen. Det er mulig å opp i tårnet for å nyte utsikten, men vi kostet ikke på oss de 6 euroene dette kostet.

Byens andre store attraksjon er ruinene av en romersk villa som ligger ytterst ute på odden. Heller ikke hit ut fikk vi prioritert å komme oss, da det er et aldri så lite stykke å gå ut dit.

Ellers er Sirmione som nevnt en vakker by i seg selv, i likhet med mange av disse småbyene i Italia generelt og ved Gardasjøen spesielt som italienerne har vært så flinke til å ta vare på. Det er jo derfor vi er så glade i å reise til dette landet.

Trange gater med mye folk. Et borgtårn sees i bakgrunnen.
Det kan bli trangt i gatene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten