onsdag 10. oktober 2018

Vinfestival i Bardolino

Gammel traktor som er pyntet med druer.
Det er pyntet til fest i Bardolinos gater.

En reise blir ofte morsommere når man får med seg ekstra begivenheter der man er. Derfor steg Bardolino raskt på ønskelisten da vi fikk vite at det arrangeres en vinfestival her i begynnelsen av oktober. At Bardolino i tillegg er en by vel verdt å besøke i seg selv trekker ikke ned.

Bardolino er det fremste vindistriktet ved Gardasjøen, selv om det lett kommer i skyggen av Valpolicella-distriktet, som ikke er så langt unna. De vinene vi har smakt på er ganske lette, men litt smak av solbær. Kan tenke meg at de passer til kremete retter som pasta carbonara. Ellers ble Ina veldig glad i den musserende rosévinen vi fikk.

I anledning festivalen var det satt opp boder langs hele strandpromenaden. Med den første vinen man smaker på betaler man også for glasset, som man beholder til odel og eie. Deretter tar man glasset med seg videre til neste bod og betaler bare et par euro det som helles oppi. Man får en mer eller mindre kledelig lomme til å henge rundt halsen som man kan ha glasset i, slik at man ikke trenger å holde det hele tiden.

Vei langs vannet som er dekket med handleboder.
Det var boder langs hele strandpromenaden.

I tillegg til vin, så finner man boder med alt mulig. At det var mye mat å få kjøpt overrasket ikke, men skulle man ha plass til en jacuzzi i kofferten, så finner man også det. Dagens lunsj ble kjøpt i en av mange boder som solgte risotto for 5 euro. Vi fikk en meget god risotto med svinepølse, som passet godt til den kremete risen.

Med eller uten vinfestival, så er Bardolino i seg selv en by verdt å besøke. Sentrum består av påfallende rette gater som går parallelt med hverandre. Den midterste av disse er en bred paradegate som går fra havnen til kirken. Man får inntrykk av at Bardolino er en småby utformet som en monumental storby. Denne kvadraturen er stengt for biler, men det finnes en by med litt mer hverdagslige fasiliteter bakenfor kirken.

Sør for sentrum fant vi en park med flere kafeer og barer hvor man kunne ta en pause fra alle menneskene. Her slo vi oss ned på Million, som hadde noen veldig behagelige sofaer hvor vi tok oss en drink mens vi ventet på fergen tilbake til Sirmione.

Bred gate som ender ved en kirke med søyler foran inngangen.
Innerst i Bardolinos paradegate.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten