torsdag 25. juni 2015

Leiligheten

Tid: 25. juni 2015, kl. 22:20

Sted: Leiligheten i Lagos

Et lite murhus ved en brolagt gate.
Her bor vi.

Da vi kom frem til leiligheten ble vi møtt av både eieren (som forøvrig bor så langt unna som i Porto) og husholdersken. Vi fikk en omvisning i leiligheten og etter litt styr fikk vi også det trådløse nettet til å fungere. Jeg ble litt paff da det viste seg at det ikke air condition her, men huset er likevel ganske kjølig. Glemte irriterende nok å spørre om hvor man gjør av søpla. Håper verten fortsatt svarer på e-post, for jeg vil helst slippe å høre husholdersken forklare meg det på portugisisk over telefon.

Leiligheten, eller rettere sagt huset, ligger midt i en bratt, smal gate like innenfor bymuren mellom sentrum og kysten. Området består av koselige gamle bolighus i lyse farger, og flere servingssteder ligger spredt rundt i nabolaget. Noen små matbutikker finner man ved å gå nedover gaten mot sentrum, men ved å svinge til venstre gjennom bymuren finner vi en noe større Spar-butikk.

En vei som deler seg i to, med en bygning mellom gatene.
Nabolaget.

Vi har to etasjer til disposisjon. I første etasje en stue, kjøkken og et lite bad. I andre etasje 2 soverom og et større bad. Det er også en liten uteplass i bakgården, men uten noen form for utsikt. Kjøkkenet virker godt utstyrt med kjøleskap, fryser, komfyr, mikro, vannkoker osv, men forbruksvarer som oppvaskmiddel og kjøkkenpapir er fraværende. Ekstra bonus for at det er vaskemaskin!

På minussiden må vi dele plassen med noen maur, men vi skal nok få tak i noe som kan holde de på avstand.

Leiligheten fant vi på nettstedet HomeAway.com. Sikkerheten her virker ikke like overbevisende som hos AirBnb, men de har nå engang bedre utvalg, og husverten virker da også ærlig nok. Vi betaler 750 euro for våre 9 overnattinger. 250 av disse måtte jeg betale direkte til verten i forskudd (sånn apropos sikkerhet), og resten ble gjort opp kontant da vi kom.

En stue med en trapp og et kjøkken i bakgrunnen.
Her er stua vår, med alt rotet vårt på plass.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten