tirsdag 30. juni 2015

Bading på Praia Dona Ana

Tid: 26. juni 2015, kl. 23:45

Strand sett ovenfra med sand og klipper ute i vannet.
Praia Dona Ana

 

Vår første hele dag i Portugal gikk til bading, og denne dagen siktet vi oss inn mot Praia Dona Ana, i følge noen den vakreste stranden på Algarve, i følge andre den vakreste stranden i verden. Begge deler er svært nær sannheten.

Vi fant frem til stranden ved å gå gjennom bymuren, over veien og en snarvei gjennom ferieanlegget Iberlagos. Det var mulig å trille Ask mesteparten av veien ned mot stranden, men det aller siste stykket måtte vi pakke sammen vognen og bære.

Noen innkjøp tidligere på dagen gjorde at vi ikke kom oss av gårde før kl 13, men vi fant likevel 2 ledige solsenger som vi betalte 8 euro for. Solsengene tilhører strandbaren Marisol, mens resten av stranda var fri.

Strand sett fra bakkeplan.
Noe grov, men bra sand på stranden. Noen steiner ute i vannet.

Praia Dona Ana er virkelig noe for øyet! Høye klipper omkranser stranden, noen langs land, andre mer fritt ute klare blå havet. Sanden er grovkornet og tung å gå på, selv der den er våt. Den er heller ikke fri for steiner, og etter noen få meter ut vannet står du også her med vann til livet. Det var litt mer vind i dag, og kraftige bølger slo mot stranden, selv om det så rolig ut lenger ut. Det gule flagget var heist, og med god grunn. Det betyr at bading er tillatt, men at det frarådes å svømme. Etter å ha lært å mestre bølgene føltes det trygt å være i vannet likevel.

Klippe utenfor stranden.
Nok av ting å ta bilder av.

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten