fredag 26. juni 2015

Bading på Praia de Batata

Nærmest byen

En sandstrand med blått hav og noen klipper i bakgrunnen.
Praia de Batata er den stranden som ligger nærmest sentrum av Lagos.

 

Nå som vi endelig hadde kommet oss frem til Lagos, innlosjert oss i leiligheten, handlet mat og fått slappet av litt, kunne vi endelig la ferien begynne!

Barna hadde naturlig nok mast om å dra til stranda siden vi kom hit, og en kjølig dukkert på slutten av en lang dag fristet flere enn de små. Det er flere strender å velge blant, men den aller nærmeste er bystranden Praia de Batata. Vi fant veien dit ved å gå ned gata i retning mot sentrum og svinge til høyre mot elven som renner gjennom byen. Derfra gikk vi mot havet og forbi Forte da Ponta da Bandeira, det lille fortet med det store navnet.

Et lite fort med en havn i forgrunnen.
Forte da Ponta da Bandeira er kanskje det minste fortet jeg har sett, i motsetning til navnet.

 

Stranden ligger mellom noen høye klipper som deler den inn i flere "seksjoner". En plankevei gjør det enkelt å komme seg frem på stranda med barnevogn. Lengst inne er en bar bygget inn i klippen hvor det leies ut solsenger. Vi skulle ikke være her så lenge, så vi fant oss heller en plass i skyggen.

Sanden er akkurat passe kornete, slik at den ikke setter seg fast i alt mulig. Ute i sjøen finnes det knapt steiner på bunnen, men man skal ikke ta mange skrittene ut i vannet før man står med vann til livet. Noe planterester driver rundt, men ellers virket vannet rent. Mistenker at vannet i Atlanterhavet er et par grader kaldere enn i Middelhavet, men det er mulig jeg bare er litt pysete. Hadde man først fått dukket seg var det bare deilig uansett.

Området er forøvrig også utgangspunkt for flere aktiviteter som kajakkpadling. Å padle mellom klippene og inn i grottene er sikkert en flott opplevelse, med litt større barn.

 

En sti på stranden mellom to klipper.
Høye klipper deler stranden inn i flere deler.

 

Lenger vest

Tid: 28. juni 2015, kl 0:35

En strand med klipper og en bro i bakgrunnen.
Bystranden, hvis man beveger seg litt lenger innover.

Et par dager senere endte vi igjen opp på Praia de Batata, men denne gangen kom vi vestfra. Da gikk vi ned en trapp fra en parkeringsplass og endte opp på en av de innerste delene av stranden. En liten tunnel gjennom en klippe knytter denne lille bukta sammen med resten av stranden. En tilsvarende åpning på den andre siden gjorde det mulig å komme til flere strender enda lenger vestover. Til tross for at dette går for å være en bystrand kan man nesten finne en egen strand man kan ha helt for seg selv.

Denne delen av stranden var mer intim enn der vi badet den første dagen, med flere klipper rundt seg. Stranden her var heller ikke så brådyp, men bunnen er betydelig mer stenete. Vi fant likevel et område med sandbunn hvor det var mulig å komme seg ut med føttene inntakte.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten