tirsdag 7. juli 2015

Middag på 2 Irmaos

2 Irmaos Lagos, skrevet på et fat.

I dag lot vi guideboka bestemme hvor vi skulle spise, og 2 Irmaos er den nærmeste restauranten Lonely Planet anbefaler. Det skulle riktignok være et tapassted, men dette fant vi ikke på menyen. Muligens var det feil tid på dagen (eller guideboka er utdatert).

Kelneren viste frem dagens fangst av fersk fisk, og Ina og jeg gikk med på å dele en rød snapper som måtte en tur innom grillen før den kom tilbake. I mellomtiden spiste vi fra couvert'en som besto av brød, smør, oliven og skalldyrsalat, og drakk et glass hvit portvin.

Brage fikk forhandlet seg til en hamburger med tomat, og uten pommes frites og alt det andre han uansett ikke spiser. Ylva tok også denne gangen spaghetti bolognese. Fisken vår, som kelneren delte opp ved bordet, var saftig og god, det samme var grønnsakene som fulgte med. Den lokale hvitvitvinen kelneren anbefalte (Encostas Odelouca) var også god.

En grillet fisk som blir delt opp for servering.
Kelneren tok jobben med å dele opp fisken for oss.

Dessert ble det også i dag. Barna tok is, som ble servert uten noe ekstra tilbehør. Ina fikk et glass med jordbær som var gode, men ikke like gode som fra jordbærbua i Frogn. Jeg valgte husets pudding, og den var himmelsk. Klarer ikke beskrive det mer presist enn det.

Pudding med krem servert i et whiskyglass.
Husets pudding.

Servicen var god, men kelneren var litt distre og glemte stadig småting, men det veier opp at han var svært hjelpsom med å foreslå viner og alternativer når det som sto på menyen ikke treffer 100 %, som ved Brages burger. Det er vanligvis heller ikke nødvendig at 3 kelnere spør om maten var god.

Regningen ble servert med en mandellikør til å skylle ned sjokket med. Den kom på 134 euro. 70 av disse var for fisken. Glemmer stadig at det er en risikosport å bestille fersk fisk med kilopris. Det er gjerne hele fisken man får, selv om det er mer enn man vanligvis klarer å dytte ned.

Et isglass fylt med jordbær.
Jordbær til dessert, enkelt og greit.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten