fredag 3. juli 2015

Middag på O Alcaide

Tid: 27. juni 2015, kl. egentlig neste dag

Hvit portvin, brød og andre apetittvekkere.
Couvert'en slik den serveres hos O Alcaide

Det var bursdag til både Ylva og Ask i dag (jepp, vi har klart å føde barn på samme dato på ulike år), derfor lot vi Ylva bestemme hvor vi skulle spise middag. Ettåringen Ask har ennå ikke stemmerett. Valget ble tatt på veien tilbake fra stranda da vi gikk fordi en restaurant på toppen av bakken hvor vi bor. Det var nok lasagne på menyen som var mer utslagsgivende enn praktisk beliggenhet.

Restauranten er mer rustikk enn de andre stedene vi har spist. Den ser ut til å lide under den usentrale beliggenheten, for store deler av kvelden var vi de eneste gjestene her. Synd, for maten her var den beste hittil. Håper de klarer å holde det gående selv om det var lite besøk akkurat i kveld.

Det startet med en kuvert med blant annet toast, reker, sild(?) og oliven. Som aperitif hadde vi en hvit portvin som smakte veldig godt sammen med dette. Så kom hovedrettene. Ikke uventet ønsket Brage og Ylva lasagne, men den sto visst ikke helt til forventningene deres. Lammeryggen til Ina og meg derimot, som ble servert med ribbena stikkende i været, var det klart beste vi hadde smakt hittil i ferien. Til dessert tok Ylva gele, og var fornøyd med den. Brage valgte crepe med is, spiste isen og syntes pannekaker druknet i smeltet iskrem ikke var så godt. Jeg måtte finne ut hva pastel de nata var for noe, noe som viste seg å være en meget god ostekakeliknende sak som angivelig er veldig vanlig i Portugal.

Regningen, som ble servert sammen med ytteligere to små stykker pastel de nata og et fingerbøl dessertvin, kom på 103 euro. Det ble den dyreste middagen hittil, og lammeryggene skal ha sin del av skylda for det. De fleste rettene på menyen virket ikke spesielt mye dyrere enn de andre menyene vi har sett. I tillegg til maten inkluderte dette 2 brus, 2 portvin, en mugge med vann, en halvflaske rødvin og to kaffe.

Lammerygg med ribbena stikkende opp.
Slik serveres lammerygg.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten