fredag 3. juli 2015

Lunsj på Artesao

En marina med mindre båter. I bakgrunnen en lang, lav bygning.
Lagos marina.

Siden vi allerede var på den andre siden av elven etter å ha kommet i land fra båtturen, tenkte vi at vi kunne se hvordan det så ut på marinaen. Den hadde sant å si lite sjarm sammenliknet med gamlebyen. Innerst i havnen er det en lang bygning som huser en rekke servingsteder. Vi havnet på Artesao for å spise lunsj.

Vi startet med drikke. Mens de andre tok hver sin brus måtte jeg prøve en Irish Ice Coffee, bare for å vite hvordan det smaker. Det smakte mest krem.

Til å spise tok Ylva en enkel croissant fordi hun sa hun ikke var sulten. Da den var spist ville hun ha en til. Brage tok en baguette med ost og skinke, som han var meget fornøyd med. Tror det han liker med baguettene her nede er at de kun inneholder nettopp ost og skinke, og ikke salat eller annet snusk. Ina og jeg delte en tapas med kaldt kjøtt og oliven. Det smakte godt nok, men det virket litt enkelt å servere oss noen sammenrullede biter med kjøttpålegg. Det beste de hadde på Artesao var wifi'en, som var mye raskere enn den vi har i leiligheten.

Utenfor baren var det forøvrig en iskremdisk fra Whipsmiths, hvor de lager iskrem med flytende nitrogen mens kundene venter. Den ventetiden var ekstra lang i dag på grunn av det varme været. Kundene kan selv velge hvilke smaker som skal blandes. De som jobbet i baren kunne med glimt i øye fortelle at om kvelden pleide de også å blande inn hardere drikkevarer fra baren. En kunde som overhørte samtalen lurte på hvordan det ville funke å lage sorbet av øl, noe de ikke hadde testet. Dette ga oss lyst til å komme tilbake hit, men helst uten barn. Prisen på is startet på 4 euro, hvor man legger til 50 cent for hver ekstra smak.

Resten av maten og drikken, inkludert 5 brus og 3 espresso, kostet 28 euro. En ganske hyggelig pris på en hyggelig bar med hyggelige folk, men ikke så veldig imponerende mat.

 

Et brett med sammenrullet kjøtt og oliven.
Skinketapasen på Artesao.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten