fredag 4. oktober 2013

Middag på Osteria Al Pesador

Vi tok oss middag på Al Pesador ved kanalbredden like ved Rialto-markedet, med utsikt over til hotellrommet vårt. Dette er en av flere serveringssteder som man finner på denne store, men litt bortgjemte plassen øst for Rialto-broen.

Rettene på menyen var få, men spennende. Det virket som de var mest stolte av fisken sin, men vi valgte likevel kjøttretter. Ina startet med tomat og mozarella, som vi nå har lært heter capresa. Jeg startet med en carpaccio, som for de som ikke visste det er rått biffkjøtt i tynne skiver (smaker best med mye pepper). Hovedrettene var tagliata til Ina, biff i strimler servert i en original "bolle" laget av tørrstekte poteter, og kalvefilet innbakt i brød til meg. Og dessertene var melonsuppe med geiteiskrem(!) til Ina, og yoghurt med skogsbærmousse til meg.

Det er lett å tro at en restaurant med så fin beliggenhet ikke trenger å anstrenge seg med maten for å trekke turister, men her ble vi positivt overrasket. Denne maten var både kreativ og god. Til å drikke hadde vi bellini, den lokale prosecco med fersken spesialiteten, og spritz, campari og prosecco, som aperitiff. Til hovedretten hadde vi to glass Langrein rødvin, en flaske vann, og to glass espresso til desserten. Hele regninga kom på 136 euro. Det var vel verdt det.

Spritz og Bellini, aperitifer man kan bli vant til

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten