tirsdag 1. oktober 2013

Tur med gondol

Kanalene er såvidt brede nok til at to gondoler kan møtes
Da jeg før ferien prøvde å finne ut noe av gondolturer i guidebøkene, var flere som kun sa: Det er for dyrt. Glem det!

Og ja, det er dyrt å bruke gondol i Venezia. 80 euro for 40 minutter koster det. Nesten som å ta taxi hjem fra byen i Norge. Likevel er det en type ting man bare kan gjøre i Venezia, og det er en behagelig opplevelse.

Man kan finne seg en gondol flere steder i byen, og vi fant vår litt syd for Rialtobroen, på San Polo-siden. Der var det bare å sette seg ned på bryggen hvor det er merket "Gondol" og vente på at en gondol skulle dukke opp, noe som skjedde ganske raskt.

Gondolføreren hadde opplegget klart om hvor skulle ro. Han kunne ikke stort mer engelsk enn de replikkene han hadde øvd på for å kunne fortelle om de viktigste bygningene vi passerte. De fleste spørsmål ble besvart med økseskaft.

Trangt mellom husene, lavt under broene

Turen gikk en liten runde gjennom noen kanaler i San Polo, nord for Grand Canal. Etterhvert som kanalene ble stadig trangere ble turen mer og mer idyllisk og avslappende. Blandt husene vi passerte var hjemmene til Cassanova og Marco Polo. I hvert fall noen av dem. Man må forøvrig også regne med å selv bli fotografert av turistene på broene man passerer under.

Det er ikke noen lang tur man rekker på 40 minutter, og de 40 minuttene gikk veldig fort. Burde egentlig ha brukt stoppeklokka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten