lørdag 19. april 2014

London Eye


Tid: 15.april 2014, kl 19:22
Sted: Leiligheten

Vi hadde forhåndsbestilt billetter til London Eye i god tid før vi reiste, og akkurat som planlagt var været strålende. For å komme dit valgte vi å reise med elvebuss. Det er en morsommere måte å reise på enn undergrunnen. Kaien ligger et stykke vest for Tower Bridge, og båtene gikk med 20 minutters mellomrom. Fra båten, som både har kiosk og toaletter, kan man nyte utsikten mot The City, Southwark og Westminster i steder for å tråkke lange korridorer i Tube'n. Båtturen kostet ca 20 pund for oss fire.

Båten la til kai rett utenfor London Eye. Køen var skremmende lang, men beveget seg ganske raskt. Likevel var ventetiden lenger enn den halvtimen man blir anbefalt å beregne.

Det 130 meter høye pariserhjulet består av mange kapsler, og jeg vil anta de slapp ca 20 personer i hver. Det er nok til at folk kan stå i veien for utsikten, men det føles ikke trangt. Det var plassert noen tablets i kapslene som skal forklare hva man ser, men de ble lite brukt. De runde 360-kartene man får kjøpt i kiosken som køen passerer er nyttige nok.

Helt på høyden
Utsikten går først østover elven, mot The City med St. Pauls og etterhvert forbi. Når man når toppen kan man skimte buen over Wembley Stadium, og de skarpøyde kan visstnok også se Windsor Castle. På veien ned kan man nyte utsikten over Westminster med Big Ben og parlamentsbygningen. Hele runden tok en halv time.

Inne på billettkontoret finnes det en 4D-kino, som det nok egentlig var meningen vi skulle se før vi tok runden. 4D betyr 3D-film med litt ekstra effekter som røyk, vind og vannsprut. Filmen viste London fra lufta og varte ikke mer enn 5 minutter. Denne filmen var inkludert i billetten, og barna var kjempefornøyde.

Ved London Eye ligger også Jubilee Gardens, med en fin lekeplass. Særlig for barn som har ekornblod i årene.

Utsikt mot The City of London og St Pauls Cathedral

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten