søndag 20. april 2014

Westminster

Westminster Bridge og parlamentsbygningen, sett fra London Eye.
Etter London Eye og lunsj gikk vi over Westminster Bridge for å se de kjente bygningene der. Big Ben og parlamentsbygningen, offisielt kjent som Palace of Westminster, sees best fra broen.

På baksiden av parlamentsbygningen ligger Westminster Abbey, nesten litt bortgjemt til å være så stor. Hadde håpet vi skulle komme oss på innsiden, men portene hadde stengt allerede kl.13. Åpningstidene varierer fra dag til dag, så heretter skal vi sjekke dette på forhånd.

Westminster Abbey, sted for kongekroninger og -bryllup siden 1000-tallet.
I stedet svingte vi mot høyre og gikk til St. James' Park, en virkelig vakker park nå i fruktblomstringen, med en innsjø med svaner, pelikaner og ulike slags ender, mens ekornene løper rundt og knasker på maten de finner.

Innsjøen i St. James' Park
I enden av parken ligger Buckingham Palace. Foran palasset er et stort minnesmerke etter dronning Victoria som holder trafikken på avstand. Bak det staselige gjerdet så alt ut til å gå rolig for seg, kun med et par gardister som marsjerte litt frem og tilbake.Buckingham Palace
Generelt kan man si at Westminster har mer eldre, monumental arkitektur enn det vi har sett andre steder i London hittil, noe man egentlig burde forvente av Londons mest pompøse bydel. Likevel ser man at man også her ikke har vært så veldig kritiske til hva man slipper til av nyere bygninger. Hverken Westminster eller London generelt er noen arkitektonisk gjennomført by.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten