torsdag 7. oktober 2010

Shopping på KaDeWe

Tid: 6/10-2010, kl. 13:20
Sted: Toget mellom Berlin og Amsterdam

Vår siste hele dag i Berlin forsøkte vi starte litt rolig ved å første rusle en tur først til Zionkirche, en kirke som angivelig skal ha vært et senter for oposisjonelle under nazistenes og kommunistenes herredømme, deretter videre til til Mauerpark, hvor det var betydelig roligere på en tirsdag morgen enn på en søndag ettermiddag. Vi avsluttet rusleturen med en kaffe på et konditori like ovenfor hotellet.

Etter en liten tur innom hotellrommet tok vi U-Bahn som tok oss direkte til kjøpesenteret KaDeWe, et av de mest tradisjonsrike kjøpesentrene i Berlin. Senteret er av Steen og Strøm typen, men i 7 etasjer og betydelig større, og er inndelt i avdelinger fremfor separate butikker. Bl.a. er det en egen etasje for barneklær og leker, en for mat (særlig sjokolade) og en for klær til hvert av kjønnene. Vi fikk svidd av en god del euro på gaver til barna, barnevaktene og hverandres forsinkede bryllupsdagsgaver.

Lunsjen spiste vi i sjuende etasje, som er satt av til en stor kafeteria med buet glasstak og et tilhørende stort, buet panoramavindu. Dessverre var ikke utsikten fra det karakteristiske vinduet stort mer spennende enn noen heller triste høyblokker. Serveringen var en stor buffet man kunne plukke fritt fra og man betaler per hekto i kassen. Vår mat og drikke kom på 17.50.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten