søndag 10. oktober 2010

Konferansedag

Gaten hvor konferansen ble holdt

Utenfor Theater Tuschinski

Inne på konferansen

Kanal i mørket
Tid: 8/10-2010, kl. 0:15
Sted: Hotellet

Vi hadde bestilt dette hotellet uten frokost, så det spiste vi på Hema, en slags storkiosk med med noen sitteplasser. Frokosten var rimelig kjapt og enkelt en toast og en juice for 4 euro.

Konferansen ble holdt på Theater Tuschinski, et teater som åpenbart har blitt gjort om til kino. Salen funker også bra som konferanserom, men foajeen var litt for trang for 450 mennesker. Men jeg skal ikke skrive så mye om foredragene om html5, css3 og javascript her. Noe mat fikk vi også underveis. Selve lunsjen var smurte rundstykker og pasta, og til ølen etter konferansen ble vi servert ulike typer frityrstekt fingermat.

Vi gikk til en annen del av byen for å spise middag, og fikk endelig anledningen til å få sett oss litt rundt. Den lille delen av Amsterdam jeg har sett er veldig tiltalene, med imponerende sammenhengende gammel arkitektur over hele sentrum. Nettverket av kanaler gjør jo også sitt til å gi byen særpreg. De fleste gatene er smale og i stor grad bilfrie, trolig med unntak for de som bor der. Man skal likevel huske å se seg godt for før man krysser gaten - for syklister. De bryr seg sjelden om å senke farten før de absolutt må, uansett hvor mye folk det er i gaten. For å komme til restauranten passerte vi også det berømmelige Red light district, med sine noe mer kontroversielle attraksjoner. Så har jeg ihvertfall sett det også, men selv om husene og kanalene er like fine her som ellers syntes jeg vel ikke at dette var det mest behagelige strøket å spasere gjennom.

Middagen spiste vi på en thailandsk restaurant med navn Bird. Det må åpenbart være et populært sted, for vi måtte stå en god stund i kø før vi slapp inn, og stedet hadde mange sitteplasser fordelt på to etasjer. De fleste av oss spiste en ferdigkomponert 3-retters som startet med vårruller, deretter sopp-/kyllingsuppe og til slutt en hovedrett som var en kombinasjon av tre kjøttretter og et stort fat med nudler. Vi klarte ikke en gang å spise opp halvparten av maten vi ble servert. En slik middag med to øl og en kaffe kostet i overkant av 30 euro per person.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten