onsdag 11. mai 2011

Central Park (uten å jogge)

John Lennon-minnesmerket, nå pyntet med jordbær og Liverpool-skjerf

The Lake

Street dance i parken
Etter å omsider ha kommet meg til en stasjon på 7th Avenue møtte jeg et par kolleger for en roligere tur gjennom Central Park enn jeg hadde på joggeturen noen dager tidligere. Vi gikk først mot Strawberry Fields, minnesmerket etter John Lennon. Det var noe helt annet å være her på en lørdag formiddag enn en grytidlig torsdag morgen. Mange pilgrimmer samles rundt mosaikken på veien for å legge ned blomster og Liverpool-skjerf, og lage fredssymboler av jordbær. Naturligvis er det også en fyr som spiller Lennon-klassikere på gitar mens en annen kar holdt et langt foredrag om Lennons liv fra hans New York periode mens han bodde i en bygning et steinkast unna.

På en plass nær Boathouse, hvor det leies ut robåter til ved et vann, var det en gjeng som holdt et street dance show hvor de fikk demonstrert sin spenst og evne til å gå på henda mens de hadde full guff på lydanlegget. En parkvakt likte tydeligvis ikke showet like godt som publikum, og de måtte avslutte før de hadde fullført sin grand finale.

På vei mot utgangen på vestsiden av parken passerte vi Belvedere Castle, et slags eventyrslott som ikke var så spennende i seg selv, men skilpaddene som solte seg i vannet under slottet var verdt en liten stopp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten