fredag 6. mai 2011

Ankomst Newark flyplass

Terminalen på Newark Liberty Airport
Trump Soho ser ut til å være den eneste skyskraperen i området
Flyet måtte kretse rundt en stund før det fikk tillatelse til å lande på Newark, og kollegene våre som tok av fra Gardermoen en halv time etter oss var allerede gjennom passkontrollen da vi kom. Passkontroll i USA er noe man bør legge til når man beregner reisetiden. På flyet fikk vi utdelt et skjema vi måtte fylle ut og levere både i pass- og tollkontrollen. Ventetiden på flyplassene er allerede beryktet, og det var ikke mye til hjelp at sikkerhetsnivået var blitt hevet etter at Osama Bin Laden hadde blitt tatt av dage 3 dager tidligere. Da jeg endelig hadde kommet først i køen viste det seg å ikke være så skummelt som fryktet. En gravalvorlig og svært langsom mann sjekket papirene, tok et bilde og fingeravtrykk. Andre måtte visstnok svare på flere spørsmål enn jeg, så man er nok litt prisgitt hvilken vakt man havner hos. Da vi omsider var gjennom nåløyet hadde bagasjebåndet for lengst stoppet.

Vel ute i ankonsthallen sto en guide og ventet på oss, og da alle var samlet ble vi geleidet inn på en ventende buss som kjørte oss inn til Manahattan gjennom Holland-tunellen. Det regnet og var ikke varmere enn det ville vært hjemme på en tilsvarende dag. Selv løvspretten hadde kommet omtrent like langt som hjemme. Manhattans skyline kunne vi hele tiden se som en blek siluett gjennom disen.

Bussturen tok under en halvtime, men vi var nok også heldige med trafikken. Da vi kom frem til Trump Soho Hotel ble nøklene klokelig delt ut på bussen i stedet for at vi sto i en lang resepsjonskø. Køen kom i stedet ved de 4 heisene, som fikk veldig mange stopp per tur i denne 46 etasjer høye bygningen. Rommet vårt ligger i 15. etasje, ikke høyt nok til å se over nabobygningen, men vi kan ganske langt, bl.a. toppen av Empire State Building, hvis vi ser til sidene. Rommet er veldig godt utstyrt, med 4 telefoner (inkludert en på do), 2 TV'er (bl.a. en på badet), minibar, safe, dusj og badekar. Rommet er nok innredet mer for å være trendy enn praktisk. Bl.a. hadde det vært greit med en dør mellom soverommet og badet. Man bør også sette av litt tid til å lære seg hvordan alt utstyret funker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten