onsdag 11. mai 2011

Brooklyn Brigde

Brooklyn Bridge - en studie i kabler

Utsikt mot Lower Manhattan
På vår siste dag i New York hadde vi såpass sen avreise at vi hadde god tid til en solid utflukt. Etter frokost i hotellrestauranten gikk jeg sammen med to kolleger nedover Broadway for å gå over Brooklyn Bridge, den eldste broen over East River. Broen er såpass lang at den begynner nesten på midten av øya, like ved byens City Hall og Tweed Courthouse.

Gangveien over brua går langs midten, mellom kjørefeltene, og hever seg etterhvert et nivå over bilene. Det er delt opp et felt for fotgjengere og et for syklister, så det gjelder å holde seg på riktig side. Så er det de som har funnet ut at de skal jogge over broen. Kan vel ikke si at det var like god plass til alle på en søndag formiddag. Gangveien får etterhvert et mer behagelig underlag av tre etterhvert som man kommer over vannet.

Ved hvert av tårnene utvider gangveien seg slik at det dannes et lite torg hvor noen var smarte nok til å selge vann, mens andre igjen heller forsøker å selge bilder. Man får flott utsikt mot skyskraperne både på Lower Manhattan og i Brooklyn, samt Frihetsgudinnen og Ellis Island. Bildene blir dog litt ødelagt av brokabler og stålbjelkene som går over kjørefeltene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten