søndag 8. mai 2011

Båttur rundt Manhattan

Frihetsgudinnen

Nyter utsikten mot Lower Manhattan, blandt annet.

Brooklyn Bridge

Midtown - med Empire State og Chrysler Building

FN-bygningen - en nærstudie

Harlem river
Etter at vi var ferdige med det faglige på fredag var det en felles sightseeing med båt som gikk rundt hele Manhattan. Vi ble fraktet med buss til en pir ved Hudson River hvor Circle Line har sine båter. Båten vår var ganske stor med god plass til 70 personer både under og på dekk.

Vi begynnte med å spise lunsj, som var en buffet med ganske gode spareribs og kylling. Problemet var at båten satte i gang en såpass høy fart at vi såvidt rakk å spise opp før vi måtte opp på dekk for å knipse.

Det er virkelig verdt en båttur for å se Manhattan fra sjøen og frihetsgudinnen på nært hold. Har man ikke lyst på noen sightseeing, så skal en tur-retur billett til Staten Island være et bra alternativ. Turen gikk først ut Hudson River til Liberty Island og Frihetsgudinnen, deretter langs Lower Manhattan, som står som en massiv vegg opp fra havet. Båten gikk så oppover East River og under bl.a. Brooklyn Bridge. Bygningsmassen blir en periode lavere før man kommer til Midtown, hvor man finner de peneste skyskraperne, som Empire State og Chrystler Building.

Siden svingte båten inn på Harlem River, som renner mellom bydelene Harlem og Bronx. Her er det mindre spektakulære blokker i murstein, og ikke fullt så mye å ta bilde av, med et mulig unntak av Yankee Stadium. Da vi igjen nærmet oss Hudson River tok det slutt på bebyggelsen og det var grønn skog på begge sider av kanalen. Ikke helt hva man forestiller seg av New York. Vel ute på Hudson igjen gikk båten i sneglefart langs de pene bygningene i Upper West før vi gikk i land igjen.

Manhattan sett fra Hudson

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten