fredag 25. mai 2012

American Museum of Natural History

Tyrannenes konge
Den viktigste attraksjonen på Upper West er American Museum of Natural History, som ligger like ved siden av Central Park. Museet har eksistert siden 1869 og holder til i en monumental bygning som er sin misjon verdig. Vi forsto at dette barnevennlige museet åpenbart var populært da vi så at det var kø utenfor allerede 15 minutter før åpningstid. Kø var det også da vi kom dit lenger ut på formiddagen, men etter å nylig ha stått i køen i passkontrollen på JFK-flyplassen er ikke lenger noen køer for lange for oss. En billett til museet pluss en "special event" koster 25 dollar per voksen, men man får også mye museum for pengene. Mer enn man egentlig rekker over uten å bruke hele dagen.

Vennligst ikke logre med den halen
Vi gikk først til 4.etasje, som tok for seg dyrenes utvikling, med spesielt fokus på fellestrekk som går igjen gjennom hele evolusjonen. Høydepunktet er utvilsomt dinosaurskjelettene, som er verdens største samling av sitt slag. Andre forhistoriske dyr som mammuter er også rekonstruert på museet.
Litt av utsiden av planetariet på Rose Center for Earth and Space
Om ikke dinosaurene var spennende nok, så kan Rose Center for Earth and Space virkelig ta pusten fra en. Her bringes museumskonseptet til et nytt nivå. Det første vi så var "Space Theater" i Hayden Planetarium, som var den attraksjonen vi hadde betalt 6 dollar ekstra for å oppleve. Planetariet er en slags kinosal innebygd i en gigantisk globe, hvor det kuppelformede taket fungerer som lerret. Det kan være lurt å sikre seg plass på en av de bakerste radene hvis man ikke ønsker å brekke nakken. Filmen vi ble vist illustrerte universets historie og hvordan stjerner oppstår og visner hen med en fantastisk, nærmest tredimensjonal oppløsning.

Opplevelsessenteret under planetariet
En annen imponerende utstilling var en spiralformet sti som ved hjelp av avstand viser tidsperspektivet i universet og jordens utvikling. Ellers har museet mer å tilby av installasjoner og filmvisninger enn vi kunne rekke over. Det er flere serveringssteder og butikker i museet som har tema etter nærmeste utstilling. Eneste minuset var at det kunne vært enklere å finne frem der. Litt bedre skilting kunne ha gitt oss mer tid til å se på utstillingene i stedet for å prøve å finne frem i labyrinten.

Opplevelsessenter om jordens utvikling

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten