lørdag 26. mai 2012

Top of the Rock

Observasjonsdekket var fortsatt litt i tåka, men det ble bedre

Tid 25. mai 2012, kl.23:55
Sted: Hotellet

Når man først er i New York er det fristende å ta turen opp i en av de høye skyskraperne. De skyskraperne jeg vet om hvor det er mulig for hvermannsen å reise til toppen er Empire State Building og Rockefeller Center. Jeg har blitt anbefalt Rockefeller Center fremfor Empire State ikke bare fordi det har bedre utsikt til nettopp Empire State, men også at det er bedre plass og mindre kø.

Empire State Building
Vi gamblet litt med været fordi det har vært mer eller mindre tåke siden vi kom til byen, men i dag var det meldt klarere vær. Det lot bare vente på seg. Vi tok metroen ned til Times Square og gikk derfra til Rockefeller Center. Mens vi ventet på at været skulle klarne spiste en god, om ikke akkurat billig, avokado og geitostsalat til lunsj i Sunken Garden, som er et nedsunket torg mellom noen gågater (byens eneste?) inne på senterområdet.

Da vi fant frem til inngangen til Top of the Rock advarte vaktene oss om at det fortsatt var dårlig sikt på observasjonsdekket, men vi hadde sett at været var i ferd med å klarne, så vi tok sjansen. Billettene koster 25 dollar per voksen, men man får mer enn bare en heistur opp og ned. Det begynner med en utstilling som forteller hele livshistorien til John D. Rockefeller og om byggingen av komplekset. Man kan også la seg fotografere som byggearbeidere som sitter på stålbjelken 200 meter over bakken. Også i heisen får man et lite multimediashow som raskt oppsummerer verdenshistorien fra senteret ble bygget til i dag.Central Park
Fordi det hadde vært tåke var det også ingen kø å snakke om for å komme opp dit, og denne tåken var for det meste borte da vi kom på toppen. Heisen stopper i 68.etasje, men det går trapper som tar en til observasjonsdekk også i 69. og 70.etasje. Jo høyere, desto bedre. Utsikten kunne vi ha beundret i all evighet. Vi kunne se hele Manhattan og store deler av øyene og landområdene rundt. Empire State så vi som en ensom majestet blant bygninger som knapt rakk den til livet, mens den vakre Chrysler-bygningen var delvis skjult av en annen skyskraper.

Været fortsatte å bedre seg mens vi var der oppe, og det ble også stadig tettere med folk. For en gangs skyld hadde vi hatt flaks med timingen vår. Da vi kom ned igjen var det fullt av folk ved billettskrankene der vi bare hadde spasert rett igjennom en halv time tidligere.

Veien tilbake tok vi til fots langs 5th avenue og gjennom Central Park, med noen stopp for å fylle kofferten til hjemveien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten