fredag 25. mai 2012

Joggetur i tåka i Central Park

Ina i fint driv

Etter å ha fått sovet skikkelig ut etter en lang reisedag, startet vi den første dagen med en joggetur i Central Park. Kort vei til parken var jo en av de viktigste grunnene til at vi valgte å bo på Upper West, så vi er nesten forpliktet til å benytte oss av det. Vi begynte med å gå de 3 kvartalene til parken, før vi satte i gang med å jogge rundt det store vannreservoaret oppkalt etter Jacqueline Kennedy Onassis og som skal ha vært byens drikkevannskilde. Det var duskregn og lett tåke, slik at vi ikke fikk den fulle utsikten mot skyskraperne som omkranser parken. Vi var ikke alene, men det var heller ikke påtrengende mange joggere på grusveien rundt vannet kl 9 om morgenen, selv om vi løp i feil retning. Runden rundt vannet er på drøyt 3 kilometer, og jogging er den mest effektive måten å oppleve turen på hvis man ikke ønsker å bruke for mye tid på å gå.

Jacqueline Kennedy Onassis reservoir og deler av Upper East i tåka

Dagen etter tok jeg en runde på egenhånd, da med ønske om å løpe litt lenger oppover i parken. Nord for reservoaret er terrenget en tanke mer kuppert enn ellers og tettere vegetasjon. Noen mindre vann med tilhørende bekker og romantiske broer finnes også. Ved det høyeste punktene er åpenbart et populært sted for å slippe hundene løs.

En bekk i den nordlige delen av parken
Det kan være lett å miste retningssansen for en som er ukjent i parken, for de svingete stiene kan fort ta deg i en annen retning enn du hadde tenkt. Dette oppdaget jeg da jeg prøvde å finne veien tilbake til hotellet og plutselig befant meg ved Central Park Zoo på den motsatte siden av parken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten