mandag 28. mai 2012

Middag på Spice Market og rusletur på High Line


Vi hadde fått den sørasiatiske restauranten Spice Market anbefalt av så mange at vi knapt turte å ikke spise der. Dermed tok vi metroen ned til Meatpacking District og fant frem til restauranten hvor vi hadde bestilt bord på nettet dagen i forveien (på opentable.com).

Inne på Spice Market
Lokalet er relativt stort over to etasjer og interiøret er tydelig asiatisk inspirert. Kelnerne er korrekt antrukket i orange. Vi startet med noen drinker vi fikk anbefalt, og siden kom forrettene servert etter tur. Konseptet er at forrettene skal deles mellom gjestene, ikke en forrett til hver. Først kom en kyllingsatay med dip, siden en godt krydret kyllingsamosa. Hovedrettene var "red curry duck", kjøttbiter i saus på velkjent asiatisk vis, til Ina, og "short ribs", et stort stykke kokt svinekjøtt i nudelsaus, til meg. Ris bestilles i tillegg, og kelneren kunne anbefale hvilke hva slags type ris som passet til hvilken rett. Det er virkelig krydderet som gjør maten her. Ikke fordi den nødvendigvis er sterk, men fordi den så tydelig preger smaken på både kjøtt og ris. Et stort pluss for at kelneren rutinemessig spør om vi har noen allergier og anbefaler justeringer i menyen deretter. Det har sikkert forhindret mange katastrofer. Regningen kom på ca 135 dollar før tips.

Etter middagen gikk vi en kort tur på High Line, som er en nedlagt elevert jernbanelinje som er gjort om til park og som starter nettopp her. Genialt å bruke en slik linje til en park i stedet for å rive den, og det er åpenbart at parken settes pris på av beboerne i området. Kreativt utformede solsenger er tatt i bruk av folk som ville nyte kveldssola, og det er flere salgsstands som selger spennende varianter av iskrem og andre ting. Ikke de vanlige iskrembodene som man ser overalt ellers, men egne type iskremsandwicher og sorbeter jeg ikke har sett andre steder.


En solrik aften på High Line


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten