mandag 16. september 2013

Sykkeltur til Casole d'Elsa

Tid: 15. september 2013, kl 23:40
Sted: Hotellet

Se ruten på Runkeeper
 
Fine veier med lite biltrafikk

Hele søndags formiddagen hadde vi fri til å gjøre hva vi ville. Noen ble på hotellet for å bruke svømmebassenget eller SPA'et, noen leide bil og reiste til Siena, mens en gruppe hadde bestilt sykler for å utforske distriktet på egenhånd. Jeg tilhørte den siste gruppen.

Gjengen er klar for tur
Reisebyrået hadde tatt seg av alt rundt bestillingen av syklene, som var klare allerede kl. 9. Da fikk vi syklene tilpasset i høyden før vi gikk for å spise frokost. Syklene var velholdte og av god kvalitet, selv om det gikk litt tregt i starten for en som ikke er vant med racersykler. I Toscana går det enten oppover eller nedover, sjelden bortover, så man angrer ikke på valget av racersykkel i motbakkene, mens det kan lønne seg å være litt mer forsiktig når man setter utfor med de tynne og glatte dekkene. Jeg var nær ved å få en luftig tur ned skråningen da jeg fikk skrens på sykkelen i en utforbakke.

Castel San Gimignano, første stopp

Folka som leverte syklene kunne anbefale en fin rute med fine veier lite trafikk. Turen gikk først gjennom San Gimignano og så videre opp noen bakker til en mindre by med det beslektede navnet Castel San Gimignano, hvor vi hadde vår første stopp for en kaffe. Derfra gikk turen videre sørover til en fjelltopplandsby med navn Casole d'Elsa, hvor vi spiste lunsj for å fylle på med noen raske karbohydrater for å klare veien hjem igjen. Hjemveien fulgte en noe vestligere rute, og vi kom inn på den samme veien hvor vi hadde kjørt hjem med scooter dagen før. Hele turen ble på i underkant av 7 mil.


Det smaker ikke vondt med en espresso underveis
Vel tilbake til hotellet smakte det godt med en kald øl og et forfriskende bad i bassenget, før vi måtte samles for en ny faglig sesjon. Det varslede regnet lot vente på seg, så været var for det meste overskyet, noe som var helt topp for en slik tur. Det kan være greit å huske at Toscana i september ikke er syden, så et regnskyll bør man være forberedt på.

Casole d'Elsa, vendepunktet på turen

Vakkert landskap på hjemveien også

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten