lørdag 14. september 2013

Destinasjon: Toscana

Tid: 13.september 2013, kl.12:30
Sted: Over Skagerak


På vingene over danskekysten

 Det blir mye italiensk i høst. Det er 10 år siden jeg sist var i dette landet, men denne høsten skal jeg ta igjen det forsømte med først denne jobbturen til San Gimignano i Toscana, deretter om drøye to uker til Venezia med kona for å feire 10 års bryllupsdag. Kunne hatt det verre.

Denne turen til Toscana er altså en tur med avdelingen på jobben, forhåpentligvis jevnt fordelt mellom arbeid og fritid. Fordi vi nådde de økonomiske målene for fjoråret får vi altså lov til å unne oss å gjøre workshops i Italia i stedet for i et av våre egne møterom.

Vi hadde jo vår bryllupsreise i Italia for 10 år siden, og store deler av den var i Chianti-distriktet i Toscana. Nå skal vi til en annen del av denne provinsen, og vi skal bo på et hotel utenfor San Gimignano. Har ikke vært i denne byen tidligere, men vi kunne se tårnene i byen fra en biltur vi hadde på min forrige italiatur.

På agendaen, av det som ikke regnes som jobb, har vi en scootertur i det grønne og en lengre sykkeltur rundt i distriktet. Har aldri kjørt scooter før, så akkurat der er jeg litt nervøs.

Etter å ha stått opp til vanlig tid og fulgt barna til skolen, tok jeg først buss, deretter flytog til Gardermoen. Innsjekking av bagasje gikk greit, og nå har jeg også lært at man ikke kan skrive ut bagasjelapper for Lufthansas flyvninger på SAS sine automater, til tross for at all innsjekking gjøres hos SAS.

Magen ble fylt med sushi, kolleger ble oppsøkt, og nå er vi på flyet på vei til mellomlanding i München, hvor jeg fyller magen enda mer med flyets kjøttboller. Lufthansa skal ha for at de fortsatt serverer gratis mat og drikke ombord, men noen forkjemper for å forbedre flymatens rykte er de ikke.


Tid: 13. september - 2013, kl 16:00
Sted: Ingen aning, ser bare skyer

Det er litt nedtur å fly 2 timer sørover, og oppleve at været er kaldere her enn hjemme. Det var skikkelig gråvær da vi landet i München, men vi skulle jo ikke bli her særlig lenge. Vi ble ført inn i shuttlebusser og kjørt en ganske solid tur til terminalen. Skiltingen mot gate'n kunne gjerne vært mindre forvirrende, men vi fant nå frem, og rakk å ta en kaffe og litt vindusshopping før vi skulle ta ny buss nesten samme veien tilbake. Greit å vite hvor lekebutikkene er før hjemreisen. Det så ut til å være ganske bra utvalg.

Siste del av turen er med Air Dolomiti. Flyet er en del mindre, med kun 4 seter i bredden. Som så ofte ved store flyplasser tok det litt før vi kom oss i lufta, men nå er vi ihvertfall underveis. Været under oss virker fortsatt grått, men jeg kan skimte noen høye fjelltopper i horisenten.


Tid: 13. september 2013, kl. 17:30
Sted: På bussen fra flyplassen i Firenze

Flyturen mellom München og Firenze var for kort til at italienerne rakk å gruse tyskerne i matveien, et beger med italiensk gelato kan ikke slå feil.

Skydekket sprakk midt under innflyvningen til Firenze, og fristelsen var stor til å bryte elektronikkforbudet for å ta noen bilder av det bølgende landskapet og domkirken og rådhustårnet som hevet seg over Firenze.

Vel nede på bakken ble vi igjen stappet inn i en buss som kjørte oss de få meterne til terminalen. Bagasjen kom relativt kjapt, og i den lille ankomsthallen ble vi møtt av en guide som etterhvert ledet oss ut til en buss.

Lanskapet utenfor Firenze var ikke det mest spennende, men det tok seg gradvis opp etterhvert som vi kom lenger bort fra byen. Om ikke lenge kunne vi se utover de lave åsene, vinrankene og ferdig treskede og pløyde jorder som venter på neste sesong.Tid: 3.september 2013, kl 19:10
Sted: Hotel San Paolo

Etter en times kjøretur kunne se tårnene i San Gimignano, og ikke lenge etter var vi fremme ved hotellet. Vi ble tildelt nøkler i resepsjonen og fant frem til rommene. Rommet vårt er stort, med skrivebord, flatskjerm TV, fint bad og en liten hageflekk. Virker bra så langt.

Endelig fremme

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten