tirsdag 17. september 2013

Vinsmaking og middag på Castello Il Palagio

Oliventrær og vinåkre på Castello Il Palagio

Etter turens siste faglige del ble vi busset til et vinslott, Castello Il Palagio, som ligger i Chianti-distriktet. Bussturen tok 45 minutter, først langs Superstradaen (ikke det samme som Autostrada!) mot Firenze, deretter på noen humpete veier gjennom skauen før vi kom til det beskjedne "slottet", som viste seg å være et ombygget fengsel.

Vi fikk først en omvisning i de ulike kjellerne, med påfølgende smaking av de respektive viner og innføring i hvilke regler man må følge for å lage en godkjent Chianti Classico og Riserva, samt extra virgin olivenolje.

Her hviler en Chianti Classice Riserva

Med en del glass innabords allerede gikk vi opp til andre etasje for å spise middag. Middagen ble en 5-retters denne gangen. Forretten var en deilig blanding av tynnskåret, tørket kjøtt med ruccola og ost. Primi'en var en pastarett med noe ost og skinke som kan minne litt om lasagne, men det het noe annet. Så kom enda en pastarett med pesto, som vi godt kunne hoppet over. Hovedretten var langt bedre, med tynne skiver av svinestek og stekte poteter. Desserten var en kake med eggekrem. Vinene vi ble servert til maten var enklere enn de vi fikk smake på før middagen.

Før vi reiste tilbake til hotellet åpnet de butikken slik at vi kunne fylle opp taxfree-kvota med produktene deres. Dette var faktisk første muligheten min til litt shopping her nede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten