onsdag 5. juli 2017

Middag på Castro

Et stort stykke kjøtt ved siden av litt poteter og salat.
Biff, slik Castro serverer den.

Øverst i trappa på vei til festningen Castel Selino har noen vært smarte nok til å starte en restaurant. Dette er kanskje den fineste tomta i byen, med panoramautsikt over hele byen og solnedgangen. Bygningen er mer minimalistisk i utformingen og menyen har et noe mer internasjonalt preg, og typisk nok var de tomme for de mest tradisjonelle rettene. Prisene er ikke overraskende også en anelse høyere enn ellers.

Brage og Ylva fikk hver sin spaghetti bolognese, som Ask fikk deler av. Porsjonene her var ikke like enorme som de har vært andre steder, noe som er like greit. Ina spiste en risotto med sopp, mens jeg fikk et stort og saftig biffstykke - med forholdsvis lite grønnsaker og poteter til. Men de kunne sine saker på kjøkkenet. Alle var fornøyde med maten. Servicen var også god, helt til vi skulle betale. Forstår ikke hvorfor dette alltid er den vanskeligte delen av et restaurantbesøk.

Vi unnet oss også litt dessert i dag. Brage og Ylva fikk hver sin ostekake med bjørnebær, mens jeg spiste en mille-feuille, en slags napoleonskake, i intet mindre enn fire stykker. Det kunne vært nok til hele familien, men jeg delte bare med Ask.

Regningen ble ikke uventet dyrere enn ellers, hele 80 euro. Da skal det nevnes at dette var første gangen vi spiste flere retter. Til regningen kom den sedvanlige rakien, sammen med litt sjokolademousse.

Fire vannbakkels-liknende kaker med krem på toppen.
Mille-feuille for en.

Andre besøk:

 Utsikt over sjøen mot noen fjellsider i lavt sollys. Noen hustak i forgrunnen.
Solen går ned over Kreta for siste gang - for vår del. Utsikt fra Castro.

Siste kveld på alle ferier pleier vi å diskutere hvilken restaurant som var den beste, og så spise den siste middagen der. I Paleochora endte vi med at Castro var den beste, selv om den også er litt dyrere enn de andre. Dermed bar vi vogna opp trappene enda en gang. Nå satte vi oss helt innerst, hvor vi hadde utsikt østover forbi havna og videre langs kysten. Det blåser litt her, men de mest vindfulle dagene er nå heldigvis bak oss.

Ina valgte det samme som jeg spiste forrige gang, biff. I motsetning til meg fikk ikke hun noen salat til biffen. Da vi påpekte dette fikk vi en bolle med salat som siderett. Om dette kom som tillegg i regningen glemte vi å sjekke. Selv valgte jeg kylling souvlaki denne gangen. Den ble server med noen ristede (ihvertfall tørre) pitabrød og sennepsdip. Kjøttet alene var veldig godt, men jeg syntes ikke tilbehøret løftet smaken i noen grad. Brage spiste i dag penne napolitana, og Ylva spiste spaghetti carbonara. Ask spiste litt av begge deler.

Maten her er fortsatt god, og regningen blir fortsatt litt høyere. Denne gangen kostet det 60 euro, inkludert 5 brus og en halvliters karaffel med rødvin. Også denne gangen fulgte det med sjokoladmousse og raki med regningen.

En stripe med grillede kyllingbiter til venstre. Pommes frites til høyre.
Kylling souvlaki.

1 kommentar:

 
Blogglisten