lørdag 1. juli 2017

Middag på T`aggelakia

Steinvegg med to tomme bord foran. I bakgrunnen skimtes en terrasse med mye beplantning og noen mennesker som spiser.
Utenfor restauranten. Det er på terrassen, ikke på gata, det skjer.

Dette var den første kvelden vi spiste middag på østsiden av byen. Det er her det skjer på kveldstid, når de stenger sidegatene for biler og serveringsstedene overtar gata. De mest sentrale gatene domineres av barer og kan være en smule støyende, men et stykke oppover mot kirken fant vi en roligere gate med flere tiltalende spisesteder. Vi endte opp på T`aggelakia, som hadde uteserving på en terrasse som var skjermet for vinden som hadde plaget oss hele ettermiddagen.

Menyen hadde de "kapitlene" man pleier å finne på greske restauranter, som grill, ovnsretter og pasta. Det fine med sistnevnte er at da finner alltid barna noe de kan spise, som ble kjempestore posjoner med bolognese. Ina og jeg valgte henholdsvis biff stifado, en smakfull tradisjonell gryterett, og papoutsakia, min gamle favoritt med aubergine fylt med lammekjøtt toppet med ostesaus. Kokken hadde ikke sviktet våre forventninger.

Hele måltidet inkluderte en halvflaske rosevin, 4 brus og to kaffe, og kostet tilsammen 50 euro. Billigste middag så langt, men denne gangen spiste Ask kun av restene av Brages penne bolognese. Jeg tror en gresk pastaposjon hadde vært nok til å mette alle tre barna våre. Til regningen fikk vi noen små honningdryppede kaker (de har sikkert et navn, men jeg klarer aldri å huske det) og en liten flaske med raki.

Akkurat i det vi forlot stedet kl 22, startet de opp med levende musikk. Det kunne de gjerne gjort litt tidligere, for barna klaget over den monotone folkemusikken som ble spilt mens vi spiste.

To halve auberginer på en tallerken. Den ene er skåret over og avslører kvernet lammekjøtt under ostesausen.
Papoutsakia, fylt aubergine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten