mandag 3. juli 2017

Pachia Ammos - sandstranden i Paleochora

Strand med flere parasoller med tilhørende solsenger. Blått hav og blå himmel i bakgrunnen.
Strandparasollene til Palm Tree.

Vi kom fra et Norge i 15 graders overskyet ikke-helt-sommer-ennå junivær til et Kreta i 40 grader hvor vinden føltes som en hårføner og klærne kjentes som de ble tatt ut av tørketrommelen da vi tok dem inn fra klessnora. I et slikt vær er det bare en fornuftig ting å gjøre, legge seg på stranden, bade og bli solbrente.

Paleochora har to strender i selve byen, en sandstrand på vestsiden av halvøya og en litt mer skjermet steinstrand på østsiden. Siden vi liker sand bedre enn stein har vi foreløpig kun brukt sandstranden, som heter Pachia Ammos.

De fleste gangene har vi slått oss ned på strandstolene som tilhører Palm Tree. Her koster det 6 euro for en parasoll med to stoler, og 10 euro for to parasoller. Personen som tar betalt for parasollene tar også i mot bestillinger på drikke og snacks, og leie av parasoller inkluderer også bruk av restaurantens fasiliteter. Det skal godt gjøres å finne noe å klage på med selve stranden, i hvertfall så lenge vinden holder seg borte. Stranden er langgrunn og barnevennlig, og det er knapt en stein å finne. En av dagene ble vinden derimot så plagsom at det slitsomt å være der.

Derfor gikk vi neste dag litt lenger inn i bukta i håp om å finne mere ly, og slo oss ned på Jetee Beach Bar. Om dette var et lunere sted fant vi ikke ut av, for denne dagen var det knapt noe vind. Jetee tar også 6 euro for hver parasoll, men de gir ingen kvantumsrabatt. Ellers er tilbudet helt likt Palm Tree. Her stikker litt av grunnfjellet opp gjennom sanden, og området er derfor ikke like barnevennlig, men det er mulig å finne stier forbi stenene, som heller ikke er vonde å gå på. Til alt hell hadde de største barna nettopp kjøpt seg dykkermasker, så de tilga fort stranda ikke var like strøken. Stenbunnen tiltrekker seg mye småfisk som gjør det spennende å snorkle.

En annen dag det var så mye vind at gulflagget hadde blitt heist, slo vi oss hos Veggera, fordi de hadde satt opp et nett rundt området sitt for å bremse sanden. Det var nok flere som tenkte som oss, for hos naboen Palm Tree var det ingen. Mulig at nettet hjalp en del, men det skal mere til for å stoppe naturkreftene helt.

Hvis man ønsker seg enda mere le, kan man gå enda lenger inn inn mot fjellene. Men jo lenger inn man går, desto mer stenete blir stranden. Vær også oppmerksom på at aller innerst på stranden er ikke folk så veldig nøye med badetøyet. Finner man ikke le her heller må man heller gå til steinstranden på den andre siden av byen, eller finne på noe helt annet.

Utsiktsbilde over en lang strand som svinger seg svakt mot fjellene i bakgrunnen.
Stranden er en kilometer lang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten