mandag 20. februar 2012

Hotellets fasiliteter

Tid: 19. februar 2012, kl.21:00
Sted: Hotellet

Det var ingen grunn til å ha det alt for travelt den første dagen. Vi tok oss god tid til morgenstellet før vi gikk for å spise frokost i hotellets palmehage. Den 50 meter lange buffeten kunne by på ulike frokostblandinger, yoghurter, havregrøt, vafler, pannekaker, eggretter (deriblant vaktelegg), pølser, oster, brød og kaker m.m. Selv multi-allergikeren Ina hadde nok å velge mellom etter å ha fått en guidet tur til mat uten egg, melk og gluten, men hun var fortsatt glad for at hun hadde med sitt eget knekkebrød. Glutenfritt brød hadde de nemlig ikke.Det oppvarmede bassenget på hotellet
Etter frokosten var det tid for å teste svømmebassenget. Barna tror jo at dette er det eneste de skal gjøre i hele ferien. Det er flere basseng på hotellområdet, hvorav to ligger like utenfor vår leilighet. Det ene bassenget er oppvarmet og holder 29 grader, betydelig varmere enn i luften, selv om vi i dag endelig har fått litt sol. Det er også et mindre barnebasseng her uten oppvarming og en oppvarmet jacuzzi i den samme bakgården. Man får tildelt håndkler og solsenger ved å vise frem et kort man får tildelt sammen med nøklene. Litt lenger nede ligger hotellstranda, fortsatt uprøvet av oss, men den så innbydende ut.


Hotellets private strand
Badeleker hadde vi kjøpt i en sovenirbutikk på hotellet, men det er neppe den billigste butikken i byen. Hotellet har forøvrig også gullsmedbutikk, frisør, treningssenter og et utall serveringssteder. Det er nok godt mulig å være her en uke uten å forlate hotellet. Ser ikke bort i fra at det er det som er meningen heller, men det er ikke derfor vi valgte et hotell like utenfor sentrum fremfor en resort på en gudsforlatt strand.Trangt mellom landene. Bakerst ligger Egypt, så kommer Israel, mens vi er i Jordan. På en klar dag bør vi kunne se Saudi-Arabia også.

Jeg ble i sikkerhetskontrollen på hotellet plutselig gjort oppmerksom på at det ikke er tillatt å ta med mat og drikke inn på hotellet etter å ha shoppet litt takeaway til kvelds. Slapp heldigvis unna med en vennlig advarsel, men jeg synes det bør være måte på hva man skal legge seg opp i hva gjestene gjør. Begynner jo å lure på hvorfor leiligheten er utstyrt med et kjøkken.

Hotellet viste seg fra en rausere side tidligere i kveld da alle gjester ble invitert på cocktailparty i en av barene. Der ble vi tilbudt drinker og diverse fingermat som sushi, kyllingspyd, østers, reker og et raust utvalg av diverse søtsaker. Barna likte best sjokoladefontenen. Til underholdning var det magedans og taffelmusikk. Med denne serveringen ble vi enige om å droppe middagen i dag.

Dessertbuffeten fra hotellets cocktailparty

3 kommentarer:

  1. Kanskje du må gi de litt driks for å få med deg mat inn på rommene;) M

    SvarSlett
  2. Enig i at strendene ser veldig innbydende ut:) M

    SvarSlett
  3. Håper det har blitt litt varmere der nå? Skal nemlig til Aqaba nå på lørdag og bekymrer oss litt for været.

    SvarSlett

 
Blogglisten