lørdag 18. februar 2012

Ankomst Aqaba

Tid: 18. februar -2012, kl.21:30
Sted: Mövenpick Resort and Residences Aqaba

Nesten hele flyturen hadde tett skydekke under oss, men unntak av et område rundt Svartehavet og Tyrkia. Noterte med interesse at det var mer snø på tyrkiske fjell enn det var hjemme. Da vi nærmet oss målet var skydekket tilbake, og først under innflyvningen over Rødehavet havet kunne vi se kysten av Saudi-Arabia, eller en kjempestor sandkasse, som Brage kalte det. Innflyvningen er virkelig fin, med utsikt over sanddekte fjell og et glimt av ferieresorten Tala Bay før flyet gikk rett over Aqaba som lå under det som skal være verdens høyeste flaggstang på 130 meter og et gigantisk jordansk flagg.

Flyplassen utenfor Aqaba er ikke stor, men det virker ikke som det er mer enn et fly av gangen der heller

Flyplassen, som er oppkalt etter kong Hussein, er ikke spesielt stor, og passasjerene fra flyet vårt var nok de eneste folkene som var der. Først havnet vi i en treg kø i passkontrollen. Visum ble ordnet automagisk gjennom pakketuren med Apollo, men de som eventuelt ikke hadde visum kunne kjøpe dette i en luke i veggen på venstre side. Etter at passene hadde blitt behørig stemplet og kontrollert ble koffertene plukket opp fra rullebåndet før vi måtte stelle oss i en ny kø for å få gjennomlyst bagasjen i tollen. Vel ute i det som må være verdens minste ankomsthall ble vi tatt i mot av folk fra Apollo som fortalte hvilken buss vi skulle kjøre med.

Ved fontenen i lobbyen på hotellet

Bussturen inn til byen gikk fort unna og det var lite trafikk i gatene. Bussen stoppet først på hotellet vårt, Mövenpick Resort and Residences, drevet av den sveitsiske hotell- og iskremkjeden. Vi må gjennom en sikkerhetskontroll hver gang vi skal inn på hotellet. Da vi etter litt venting hadde fått nøklene til rommet vårt ble vi geleidet til leiligheten av en av de ansatte, noe som var nødvendig fordi det tar litt tid å finne frem på dette store hotellet på egenhånd. Bagasjen ble sendt etter. Det er lite å klage på med leiligheten. Den har to soverom, to bad, en stue og et kjøkken, samt en balkong med utsikt mot svømmebassenget og et glimt av Rødehavet. Kjøkkenet er utstyrk med Nespresso-maskin (til Inas elleville glede) og kombiskap som daglig fylles opp med juice, mineralvann og blandevann, men ikke noe å blande blandevannet med. I likhet med andre dyre hoteller er internett IKKE inkludert. Denslags er det bare billige hosteller som tar seg råd til. Prisen for to timers oppkobling er 4,5 dinarer (jordanske dinarer har omtrent samme verdi som euro). Stikkontaktene er av en annen type enn hjemme, men vi har med en multiadapter som fikser biffen. Men med all elektronikken vi etterhvert har begynnt å ta med oss kan vi komme til å trenge flere.

Det har ikke vært spesielt varmt her i dag, og det har vært overskyet. Ylva måtte se blomster før hun ble overbevist om at det var sommer her nede. Det skal være meldt bedre vær utover uka, så vi satser alt på at det stemmer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten