lørdag 18. februar 2012

Destinasjon: Jordan

Tid: 18. februar 2012, kl. 10:00
Sted: På flyet, over Østfold, eller hva nå som befinner seg under skyene

Noen ganger føler man seg mer bortskjemt enn andre, og i dag er vi mer bortskjemt enn noen gang. Denne turen til Jordan er nemlig sponset av mine foreldre, og har et høyere budsjett enn hva vi hadde klart å finansiere på egenhånd. Med på turen, i tillegg til de som betaler, er også søstera mi med familie.

Jordan har stått på ønskelisten vår siden vi så et reiseprogram derfra for evigheter siden. Med nabostater som Irak, Syria, Israel/Palestina og Saudi-Arabia kan dette lille og for det meste fredelige landet fremstå som den snilleste gutten i den mest bråkete klassen. Vi skal bo i Aqaba, den eneste byen langs Jordans 3 mil lange kystripe mot Rødehavet. Dagsturer til Petra og Dødehavet står på programmet, øvrige utflukter eller snorkelturer tar vi som det kommer. Det skal visstnok ikke være veldig varmt i Jordan ennå, men noe bading må vi uansett unne oss. Kanskje en båttur eller tur på kamel også lar seg gjøre. Egypt-turen vi hadde for 10 år siden har vel kommet nok på avstand nå til at vi våger tilbake til den fascinerende, men akk så heseblesende arabiske kulturen.

Det er forøvrig første gang vi reiser på ren pakketur, så det skal bli spennende å oppleve noe nytt! :-)

Vi måtte som vanlig opp midt på natta for å rekke dette flyet som hadde avgang kl. 9:10. Med regn og varsel om mildvær hjemme hele den kommende uken var det lite som fikk oss til å angre på at vi reiser utenlands i vinterferien. Etter en times biltur med svært liten trafikk kom vi til kaos og snøføyk utenfor Gardermoen, og det tok sin tid før vi fikk noen fra VIP Parkering til å ta hånd om bilen vår. Å bruke dette parkeringsselskapet er uansett bedre enn å vente på skyttelbuss fra langtidsparkeringsplassene.

Inne på terminalen ville ikke check-in automaten sjekke oss inn etter at vi hadde stått forgjeves i kø, så det ble manuell innsjekking ved bagasjedroppen. Sikkerhetskontrollen gikk raskere, selv om det knapt lenger finnes elektronisk utstyr som ikke må ut av sekken, deriblant DS'er, iPad'er og iPod-docking.

Vel inne i avgangshallen kjøpte vi som vanlig en halvflaske Jägermeister for å holde magen i orden under oppholdet. Husker med gru at dette ble skjebnesvangert da vi tok lett på dette på veien til Egypt. Vi ble forent med resten av reisefølget på en av barene, før vi gikk gjennom passkontrollen for å vente på boarding.

Rutinen nå er åpenbart å starte boarding lenge før man slipper folk inn på flyet, så det er ingen grunn til å stresse for å komme først om bord, med mindre man liker å stå å vente på gangen over til flyet. Det tok også sin tid før flyet kom på vingene, først på grunn av at broen hadde satt seg fast i døråpningen, deretter lang venting på klarsignal før det omsider ble avising av flyet og take-off.

Flyturen har til nå vært lite spennende, med tett skydekke som skjuler all utsikt. Vi har med 2 DS'er og 2 iPad'er stappet med spill og filmer som forhåpentligvis skal holde ungene sysselsatt til vi lander. Brage har jo gledet seg mer til flyturen enn til selve oppholdet fordi på flyet får han lov til å spille så mye DS han vil.

1 kommentar:

  1. :-) Å lese innlegga dine er en god start på dagen!! Veldig gøy!! Hils gjengen:) Monica

    SvarSlett

 
Blogglisten