mandag 20. februar 2012

Rundtur og shopping i Aqaba

Verdens høyeste flaggstang, med verdens største flagg

Etter at første del av dagen hadde gått til bading i bassenget brukte vi resten av dagen til å se oss rundt i byen. Vi gikk først mot byens offentlige strand like nedenfor sentrum. Stranden er visstnok ikke blant de aller beste, og hvis man liker å sprade rundt i bikini uten å bli glodd på er det bedre å holde seg til hotellstrendene. En del vannsport og en god del glassbunnbåter ble tilbudt langs stranden, men folk flest så ut til å bruke den til ren piknik.

Ved enden av stranden står den flaggstangen som var så godt synlig fra flyet. Den skal være 130 meter høy og dermed verdens høyeste. Man kan lure på om det er tilfeldig at den er plassert slik at den er synlig fra minst 2 andre land, deriblant den ikke alltid gode naboen Israel.

Ina og Ylva leter etter en kjole
Avdelingen for sko
Etter å ha spist lunsj gikk valgte vi en rute tilbake til hotellet som gikk litt lenger inn i byen for å gjøre unna diverse shopping. Her ble det etterhvert ganske bra med liv i gatene. Arkitekturen i denne delen av byen varierer fra mer eller mindre velholdte neo-arabiske hus, noe er mer shabby og annet minner mer om en byggeplass. Alt dette blir uansett kamuflert av alle butikkene som trekkes ut på gatene, så det spiller ikke så stor rolle hvordan husene ser ut.

I denne gata er det papegøyene som ruler
Evnen til å prute har blitt rusten med årene, men prisnivået er uansett overkommelig. Brage fikk en ny jakke til 6 JD, Ylva en kjole til 14. Butikkene har til en viss grad sortert seg etter utvalget. Et område hadde veldig mye tepper, et annet hadde mye sko, mens det i en gate med mye utsalg av nøtter virket som alle butikkene hadde hver sin jackopapegøye i bur. Det er fortsatt spennende gater igjen å utforske her, og i motsetning til i Egypt er det her mulig å vindushoppe uten å føle seg overfalt av selgerne. Merker at jeg begynner å like denne byen.

Sherif al-Hussein bin Ali moskeen i sentrum

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten