lørdag 18. februar 2012

Middag på Ali Baba

Utvalg av mezes på Ali Baba


Tid: 18. februar 2012, kl.22:20
Sted: Fortsatt på hotellet

Etter at vi hadde fått senket pulsen litt samlet vi oss etterhvert i lobbyen for å gå ut til middag. Vi fulgte hovedveien inn mot sentrum og trakk mot de gatene hvor det var mest lys. Vi er ikke godt orientert i byen ennå, så vi vet ikke hvor det er mest liv. Men vi fant i hvert fall en restaurant med navn Ali Baba langs en park i sentrum.

Lokalet var litt under halvfullt, og vi hadde knapt kommet inn før vi ble vist til et ferdig dekket langbord til 10 personer. Kelnerne var svært årvåkne, på grensen til overvåkende. De kunne med fordel vært litt mindre ivrige, f.eks. kunne de ha ventet med å servere hovedretten til vi var ferdige med forretten. Men overivrige kelnere er tross alt bedre enn det motsatte.

Maten var spennende og god. Til forrett bestilte vi et utvalg småretter på deling. Det besto mye av hummus og andre retter av moste grønnsaker som skal dyppes med pitabrød. Andre godsaker var stekte oster og jordansk salat - salatblader og agurk urter og olje, toppet med friterte brødskorper.

Min hovedrett var grillede pitabrød fylt med lammekjøtt, servert med rikelig persille. Snacksy! Andre spiste ulike kebab- og kyllingvarianter fra grillmenyen,og det var egentlig bare grillmenyen som virket særlig lokal. Andre hovedretter på menyen gikk mye i biff og internasjonale retter. Det gikk også greit å finne mat barna kunne spise. Ylva hadde en pasta bolognese og Brage en hamburger.

Til å drikke hadde jeg det lokale ølet Petra. En smule kraftigere i smaken enn nordisk øl og passet veldig godt til maten etter en lang dag. Med gode minner fra ølet i Egypt kan jeg ikke la vær å lure på hvordan et folk som egentlig skal være avholds kan lage så godt øl.

Forrett, hovedrett og drikke til 10 personer kom på ca 230 jordanske dinarer, eller om lag 200 kr per pers.

1 kommentar:

 
Blogglisten