søndag 3. juli 2016

Gamlebyen i Caorle

Åpen, bilfri plass med fargerike bygninger i bakgrunnen. Helt bakerst et kirketårn.
Et av de større torgene i gamlebyen.
Før vi reiste bladde jeg i gamle guidebøker for å se hva det sto det om Caorle. Det var ingenting. Det synes jeg er rart, for en gammel by ved kysten som denne burde ha interesse for de fleste.

Gamlebyen er større enn jeg hadde forventet. På langt nær noen storby, men stor nok til at man kan få følelsen av å gå seg vill i trange gater. Byens skyline domineres av et rundt og ikke helt rett kirketårn, i tillegg ligger det en mindre kirke ytterst på en odde. Bebyggelsen er etter mitt øyemål i typisk rennenesansearkitektur, og husene er malt i varierte og sterke farger.

Gatebilde med en rad av fargerike bygninger.
Bygningene males i sterke farger.

 

De viktigste gatene er en bred gågate som heter Rio Terra delle Bottege, og den langt smalere Calle Lunga. Mellom disse går flere smale smug. Over alt finner man store og små torg, ideelle for uterestauranter trukket tilbake fra all biltrafikk. Gamlebyen virker fortsatt å byens kommersielle sentrum, snarere enn en museumsby. Her finner man de fleste butikkene og servicekontorene.

Et torg med et frittstående rundt og litt skjevt tårn. En kirke synes delvis i bakgrunnen.
Dette runde, og ikke helt rette tårnet dominerer bybildet.

 

Rundt hele odden gamlebyen ligger på går en strandpromenade som binder byens to strender sammen. Her er det spesielt populært å spasere rundt solnedgang.

 

 

En smal gate med høye, fargerike hus på begge sider.
Den smale gaten Calle Lunga.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten