mandag 24. mai 2010

Søndag, neste etappe

Skrivende stund: 23. mai, kl 16:10, fergen mellom Santorini og Naxos

Barna lot oss sove uvanlig lenge i morges. Særlig Brage, som ikke sovnet før kl.23 hadde god grunn til å være trøtt. Håper barna sover bedre når de får en fast seng å sove i. Fordi vi skulle reise videre til Naxos. Frokost ble tatt relativt kjapt på balkongen til svigers før vi lot ungene igjen boltre seg litt i bassenget. Det var mer behagelig i dag ettersom solen nå rakk ned til bassenget.og det var mulig å få varmen igjen mellom badingen. Jeg fikk også tid til å oppdatere bloggen fra resepsjonens trådløse nettverk.

På vei for å spise lunsj gikk vi først innom busstasjonen for å sjekke rutetidene for bussen til fergekaia. Den kunne fortelle oss at bussene går en time før fergens avgang. Det viste seg faktisk at den 10 minutter tidligere, men det er mulig at det ble satt opp flere busser. I vår buss var det i hvertfall ikke plass til flere.

Barna hadde ytret sterke ønsker om pannekaker (crepes) til lunsj. Fordi pannekaker inneholder alt som Ina ikke kan spise (egg, melk og gluten) ble utfordringen å finne et sted som serverte både crepes og salater. Vi endte igjen oppe på calderaen før vi fant dette på en restaurant som kalte seg Select. Det var ikke like mye vind i dag, så det var mer behagelig å spise i friluft, men i skyggen kunne det fortsatt bli kaldt. Barna fikk som bestilt hver sin "Santorini crepes" med ost, skinke og tomat. Svigers hadde hver sin omelett, Ina en gresk salat og jeg en"Greek sandwich" (gresk salat på brød). Maten smakte bra, og barna må ha spist mer enn de har gjort tilsammen i Hellas hittil, men fetaosten ga Ina karakter 4 på en skala fra 1 til 10. Jeg kan si meg enig i det. Fetaost bør være litt mer porøs i konsistensen og ja litt mer fraspark i smaken. Inkludert noen kaffe, juice og en Perrier kostet dette 82 euro. Det bli nok aldri billigere så lenge man spiser på denne siden av det som kalles "Jewel street". Utsikten er nok halve regningen.

Utsikt mot calderaen fra restauranten
Rutebussen til havnen kostet 2 euro per pers, barn gratis. Som nevnt var den helt full, men vi klarte i finne sitteplasser som noenlunde samlet når vi lot barna sitte på fanget. Standarden på bussen er dessuten bedre enn den jeg er vant med fra rutebussen mellom Drøbak og Oslo. Bussturen kan ta pusten fra selv den djerveste vestlending i det setter i vei ned calderaen. Vel fremme fant vi oss plass på noen overbyggede benker og kjøpte is til barna i nærmeste supermarked. Da vi kunne se båten komme ble det ropt opp (uten at noen av oss forsto det) at vi skulle gå til avgansterminalen for ombordstigning. Det var uansett ingen grunn til å løpe av gårde med mindre man elsker å stå i kø. Det tok sin tid før vi kunne gå om bord. Ved inngangen til terminalen måtte vi betale en tullete avgift på 55 cent, noe som bidro til enda mere kø. Etter at fergen hadde lagt til, fotgjengere gått ut, biler kjørt ut og nye biler kjørt inn slapp vi omsider om bord. Den tyngste bagasjon kunne vi plassere på noen hyller på bildekket som allerede nesten var fulle. Så tok vi heis opp til soldekket. Mesteparten av dekket er overbygget med plastikktak og glassvegger, noe som bør gi ly for regn og vind, men som sikkert kan bli litt av et drivhus i høysesongen. Vi fant oss tilslutt en plass hvor det var passe lunt og passe friskt, rett foran baren hvor vi har forskynt oss med øl, kaffe og juice.
Santorini sett fra fergen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten