lørdag 22. mai 2010

Ukristelige flyavganger

Skrivende stund: 22. mai, kl 9:00 (gresk tid), på flyet, over Sverige

Charterturer påstås å være den mest familievennlige måten å reise, men tidspunktene for flyavgangene grenser til barnemishandlig. Vårt fly til Santorini hadde avgang kl. 7:25. Med tanke på at man skal møte opp senest en time før avgang, beregne en drøy time på å kjøre til flyplassen og ha god nok tid til å parkere bilen uten at det blir stress, måtte vi ha reist hjemmefra 3 timer før avgang. For å investere i et par timer verdifull søvn valgte vi å bestille en overnatting på Gardermoen. Derfor reiste vi hjemmefra fredag kveld. Begge barna sovnet i bilen, så for en gangs skyld hadde det ikke gjort noe med litt mer trafikk. Middag spiste vi på McDonalds på Gardermoen.

Thon Hotel Gardermoen var det rimeligste vi fant, med ca 900 kroner for et familierom. Hotellet ser ut som en militærleir, men når man bare skal ha rimeligst mulig overnatting og hotellet ikke skjemmer annen bebyggelse spiller det liten rolle. Rommet var praktisk innredet med en ekstra køyeseng som kan dyttes inn i et skap, i tillegg til et ok bad og flatskjerm tv. Hotellet ligger noen kilometer fra flyplassen, og shuttlebuss S22 tar reisende til flyplassen på 15 minutter for 60 kr. På lørdager går bussen hvert kvarter om morgenen og hver halvtime ellers på dagen. Parkeringen utenfor hotellet koster 200 kroner per uke og er faktisk billigere enn å parkere på de store parkeringsplassene utenfor flyplassen. For å ha kortere vei til bilen når vi kommer tilbake valgte vi likevel at jeg parkerte på P4 og tok shuttlebussen tilbake til hotellet. Hadde vi hatt ubegrenset med penger hadde vi nok heller valgt å bo på SAS-hotellet som ligger rett ved siden av terminalbygningen, men her koster det godt over 1500 kroner for et familierom. Vi har tross alt ikke tenkt å svi av hele reisebudsjettet før vi forlater landet.

1 kommentar:

  1. Det kan være lurt å legge inn en ekstra overnatting når man reiser med barn, ja.
    Ang parkering, så kan jeg også anbefale VIP parkering, som plukker opp og leverer bilen ved terminalbygningen. Spesielt behagelig hvis man reiser om vinteren. Det var verdt alle ekstra kronene å komme til varm bil.

    SvarSlett

 
Blogglisten