lørdag 22. mai 2010

Mini-øyløffing i Hellas

Skrivende stund: 22. mai, kl. 10:30, over Slovakia.

Reisen går altså til Hellas, med både barn og svigers på slep. Planen er å fly til Santorini og ha en overnatting der før vi reiser videre til Naxos. På slutten av ferien blir det noen dager på Santorini igjen. Dette er vår første loffetur etter at vi fikk barn, og i motsetning til i våre unge, bekymringsløse dager har vi nå bestilt alle hoteller på forhånd. Hoteller med bra beliggenhet, svømmebasseng (badevannet er ikke nødvendigvis veldig varmt såpass tidlig i sesongen) og til en fornuftig pris er tross alt ikke så lett å finne først når man kommer frem. Skal man bestille en 2 ukers tur for 6 personer har jeg aldri nok is i magen til å vente på restplassene, så flybillettene ble bestilt for flere måneder siden til en pris jeg har valgt å glemme.

Bussen gikk som planlagt fra hotellet kl. 5:34 på morran og turen inn til flyplassen gikk uten problemer. Innsjekkingen for Apollos reiser ble først gjort ved noen automater, deretter ble bagasjen levert ved innsjekkingsskranken. Automatene var enklere å bruke enn tilsvarende automater jeg har brukt tidligere og køen gikk greit unna. På vei mot gate'n snappet vi opp en halv flaske med Jägermeister - den magemedisinen som smaker best :-). Vår gate var nummer 44, praktisk beliggende nær et lekefly hvor barna fikk resten av ventetiden til å gå. Det varte uansett ikke lenge før det ble boarding, og da klokken hadde blitt 7:25 suste flyet allerede bortover rullebanen.

Vi hadde forhåndsreservert flyseter med litt ekstra benplass for 100 kroner ekstra per person. Jeg angrer ikke på det nå, med en sekk under stolen foran med med leker og mat som blir kommandert ut og inn av sekken av den rastløse frøknen ved siden av meg. Barna fikk noen tegnesaker sammen med maten (kjøttboller og potetmos, litt frukt og juice) like etter at vi lettet, men det gikk hun fort lei av. Litt medbrakt underholdning i form av bøker, leker og Kometkameratene på iPod hjalp mer til med å få tiden til å gå. Snipp og Snapp på TV var også insteressant en liten stund (hodetelefoner kr. 60,-). Men heldigvis har barna nå blitt så store at det er mulig å ha dem sittende i setet hele veien uten at vi må tråkke opp og ned midtgangen hele tiden. Vi voksne fikk mat etter at de minste barna hadde spist. Gulasj med potetmos smaker som flymat ellers, og er en litt vel kraftig kost så tidlig på dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten