tirsdag 11. mai 2010

Søndag kveld, middag og Benfica-party

Spillerne på Benfica jubler etter seriemesterskapet
Seieren ble feiret med fyrverkeri
...og alle var glade
Middag ble som vanlig arrangert i fellesskap, med buss tilbake til Bairro Alto og en restaurant som heter Sacramento. Denne restauranten er også relativt stor i et kjellerlokale. Det var også satt av et område med sofaer og salongbord for de som bare skal drikke. Forretten var noen brett på deling med salami, ost og salat, hovedretten var en fantastisk sverdfisk, mens desserten en sjokoladefondue med frukt.

Den samme dagen var det serieavslutning i den portugisiske fotballserien, og det var Benfica som vant hele greia. Da jeg hadde gått tilbake til hotellet tidligere på dagen passerte jeg flere kafeer hvor kampen ble vist på storskjerm, med mange rødkledte fotballfans som fulgte ivrig med. Etter middagen gikk ryktet om at en åpen buss med laget om bord kjørte sakte nedover Avenida da Liberdade og at det var tjukt av jublende mennesker i sentrum. Noen av oss gikk ned dit for å ta del i festen. Det var helt vill stemning med fyrverkeri og tuting. Både små unger som satt på skuldrene til sine jublende fedre og gamlinger var med. Det var bare vill glede, og ikke noe tilløp til noe kvalm. Folkemengden beveget seg langsomt ned mot Restoradores sammen med bussen hvor laget jublet og sprøytet champagne over fansen. Det stiligste synes jeg var den levende ørnen de hadde som maskot forerst i bussen.

En kollega ble dessverre robbet for mobilen sin da han kom litt etter resten av gjengen i en litt for øde gate, men det hadde ikke nødvendigvis noe med fotballen å gjøre. Likevel greit å være klar over at slike ting kan skje også i Lisboa, som generelt omtales som en trygg by.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten