søndag 9. mai 2010

Lørdagskvelden

Tid: 9. mai, langt på natt, hotellet

Halv åtte om kvelden ble alle igjen samlet i hotellets bar, hvor halvliteren kostet 4,30 euro, før vi ble skysset ut til en buss som kjørte oss til restauranten og nattklubben BBC i bydelen Belem. Lokalet ligger ensomt til helt nede ved elven og har sannsynligvis hatt et mer funksjunelt kall i sitt tidligere liv.Restaurantdelen er plassert langs et panoramavindu med utsikt mot elven og 25. april broen. Første rett var en nydelig skalldyrsuppe med en passende hvitvin. Hovedretten var roastbiff  med en veldig god egg/sopp-suffle-greie og en ikke mindre god rødvin. Desserten var en ostekake som på en verdig måte måte avsluttet middagen. Det kan ofte være grunn til være skeptisk når noen forsøker å kombinere mat og annet uteliv, men her gikk det ihvertfall ikke på bekostning av maten. Det eneste vi syntes var litt merkelig var at vi i tillegg til smør ble utdelt leverpostei (!) til å smøre på rundstykkene.

Etterhvert tok nattklubben over lokalet, og volumet på musikken ble skrudd opp. Det ble sagt et og annet om personalets evner til å mikse drinker, men de skal ikke beskyldes for å være gjerrige på de edle dråpene. Decilitermål fantes ikke, og det kan være grunn til å tro at gin er billigere enn tonic i Portugal. En drink som blandes 50/50 må regnes som en tynn drink her om kring. Jeg valgte å ta en relativt tidlig kveld, særlig hvis det som sies om at nattklubber her om kring først fylles ved 3-4 tiden er sant, og ble med den første drosjen til hotellet ved halv to tiden. Ved å kjøre en drøy omvei stoppet drosjen ved en MacDonald's sjappe slik at vi fikk litt nattmat før vi dro til hotellet.

3 kommentarer:

 1. Her var det masse flott lesestoff, Tom. Du valgte blogspot du også ser jeg. Nå vet jeg hvor jeg skal gå for å finne beskrivende reiseinformasjon. Gleder meg til å følge med videre.
  Får håpe du ikke blir aksefast nå da!

  SvarSlett
 2. Hei, takk for første kommentar på bloggen min :-). Nå er jeg hjemme igjen etter å ha unnsluppet askeskyen med et nødskrik. Flyplassen stengte dagen før vi skulle reise hjem og åpnet igjen kl. 11 på avreisedagen. Mer om dette når jeg får lagt ut de siste notatene i morgen kveld.

  Vi reiser hele familien til Hellas om under 2 uker, så da kommer neste live-blogg. I tillegg har jeg massevis av notatbøker fra tidligere reiser, så jeg har nok å drive med fremover.

  SvarSlett
 3. Det gleder jeg meg til å se. God tur til Hellas!

  SvarSlett

 
Blogglisten