tirsdag 11. mai 2010

Mandag. På vei hjem igjen

Kaos på flyplassen
Skrivende stund: 10. mai, kl. 12:30, innsjekkingshallen på flyplassen, uten å ane når flyet går.

Under hele turen har vi levet i uvisshet om hvordan vi skulle komme oss hjem til Norge på grunn av askeskyen fra Island. Det vi egentlig fryktet skulle skje var at norske flyselskaper skulle bli stengt, men i løpet av søndagen viste det seg at det faktisk var sydeuropeiske flyplasser som måtte stenge, og den aller siste flyplassen som ble åpnet i dag kl. 11 var selvsagt Lisboa. Derfor sitter jeg akkurat nå på et hardt stengulv lent mot bagen min og tar igjen litt forsinket skriving. Vi sjekket ut av hotellet og ble busset til flyplassen uten å ane når flyet skal gå, og det er også status nå. Det er ihvertfall greit å vite at vi ikke må kjøre buss hele veien hjem. Vi skal tross alt ha verdimåling på jobben kl. 8:30 i morgen...


Skrivende stund: 10. mai, kl 19:00, norsk tid, på flyet.

Det var en uvanlig travel dag på flyplassen i dag, og det er egentlig bare flaks at vi kommer oss hjem sånn noenlunde etter planen i det hele tatt. At flyet kom til å bli grundig forsinket var ingen overraskelse, men vi skulle gjerne vært bedre informert om når og hvor vi skulle sjekke inn. Det er en reisearrangør som hadde ansvaret for at alle kom seg med på flyet, og akkurat i dag var det ganske behagelig slik at vi selv slapp å løpe rundt for å få informasjon. Beskjed om innsjekking fikk vi av reiselederen før informasjonen kom på tavla, noe som fikk oss ganske langt frem i køen. Det er enkelte butikker ved innsjekkingshallen hvor jeg fikk god tid til å kjøpe en gave til kona. Det var også en portvinsbutikk der, men sterkere saker fant man kun på den andre siden av sikkerhetskontrollen. Til slutt fikk vi vite hvor vi skulle sjekke inn, og køen gikk som vanlig vanvittig tregt. Sikkerhetskontrollen var den helt andre enden av terminalen, men der gikk køen heldigvis raskere unna. Da jeg var gjennom kontrollen sto det på tavla at flyet var forsinket (overraskelse!) og endret til et tidspunkt som for lengst var passert. Det ble tolket som at vi hadde god tid til å handle litt sterkere drikke, salami, ost og selvsagt litt sjokkis.

Omsider kom det opp på tavla at flyet skulle gå kl. 16:00, og det var omtrent da boarding startet, ca 3 timer forsinket. Et kvarter senere var flyet flyet fullt, men likevel tok det nesten en halv time før flyet var på vingene. Flymaten kom ganske raskt etter at vi hadde lettet, som denne gangen besto av noe mishandlet fisk sammen med en slags soppsalat. Desserten, som var noe riskrem liknende greier med kanel smakte i hvertfall ganske godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten